Feminitate Pasiunile mele

Ritualurile Feminităţii Sacre

De pe 07/06/2017
Durata articolului: 5 minute

Este rece, dar lumina ei îţi încălzeşte sufletul. Este întunecoasă pe alocuri, dar în asta constă magia ei hipnotizantă. Apare şi dispare, îşi schimbă forma şi totuşi este mereu la fel. Ai tot văzut-o de-a lungul vieţii, iar ea te-a vegheat în tăcere din înaltul cerului. Ţi-a fost alături negreşit încă de la naştere. A fost acolo atunci când te-ai îndrăgostit pentru prima oară. Dar cine este ea de fapt? Ce reprezintă Luna pentru noi?

Bunica Lună, Bătrâna Cosmică, Artemis, Hecate, Selena, Yemaya, Muse sau Callisto, toate fac referire la Regina Nopţii – Luna. Încă din vremuri imemoriale, oamenii acordau o importanţă deosebită ritmurilor şi fazelor acesteia. Aşa cum noi consultăm acum ceasul sau programul de peste zi, la fel  strămoşii noştri consultau Luna. Simbolistica acesteia a fost mai mereu învăluită în mister. Simbolul schimbării este un factor constant în ceea ce o priveşte. Creşte şi descreşte, luminează sau se ascunde în spatele soarelui, perpetuând ani după ani, aceeaşi joacă. Astrologii îi atribuie puterea concepţiei, începutului, fertilității, naşterii, creativităţii, sensibilităţii şi curgerii permanente. Mai mult decât atât, aceştia redau importanţa înţelegerii fazelor lunare, poziţiei acesteia şi legătura intrisecă cu ceea ce noi numim“imperiul emoţiilor” – împreună cu sanctuarul inocenţei (copilul interior).

Aş numi Luna ca fiind mandala sufletului feminin. Evident că energia acesteia se revarsă în mod egal atât pe umerii femeilor, cât şi pe cel al bărbaţilor, însă legătura pur feminină, din adâncurile pântecului lunar, până în adâncurile pântecului fizic al oricărei femei, însufleţeşte relaţia într-un mod unic şi individual. Suntem plămădiţi dintr-o cantitate uriaşă de apă, element afectat de către Lună (mareele). Doar privind acest infim aspect, putem aprecia valoarea şi influenţa pe care Luna o are asupra noastră. Îndrăznesc să spun că femeile au un pact ancestral cu aceasta. Puterile oculte, înţelepciunea, cunoaşterea, creativitatea, fertilitatea, toate acestea le deprindem în mod spectaculos atunci când cultivăm o relaţie conştientă cu Luna.

ayascend ayascend
Luna reprezintă prosperitatea şi fertilitatea. Conform studiilor întocmite de-a lungul anilor, 60% din naşteri se petrec în proximitatea momentului de maximă lunaţie (luna plină) astfel că, cu 24 ore înainte de apogeul energetic, numărul naşterilor creşte considerabil în toate spitalele de pe glob. Dacă privim îndeaproape agricultura, putem observa că plantele sădite în perioada lunii noi, încep a zâmbi larg soarelui în perioada lunii pline. Putem observa de altfel că, cosmetizarea unghiilor, sau tăierea părului, proces efectuat în perioada de creştere a lunii, aduce cu sine o regenerare mult mai rapidă decât dacă procesul ar fi efectuat atunci când luna de află în scădere.

Revenind acum la împletirea misterioasă dintre energia feminină şi cea lunară, vreau să aduc sub ochii cititorilor anumite aspecte. Aşa cum spuneam mai sus, influenţa asupra femeilor este una considerabilă. Marea majoritate a femeilor au menstruaţia în perioada Lunii Noi, iar perioada fertilă atunci când Luna se află în apropierea apogeului său energetic. Anticipăm deci că menstruaţia reprezintă infertilitatea, pe când ovulaţia reprezintă fertilitatea. Se întâmplă şi reversul, mai exact ca cealaltă categorie de femei să aibă menstruaţia pe perioada lunii pline, iar ovulaţia pe perioada lunii noi. Oricum ar fi, cultivarea unei observări conştiente va aduce numeroase beneficii.

Un alt aspect demn de studiat este legătura cu partea lunară a psihicului nostru – emisfera dreaptă. Aceasta este strict legată de tot ceea ce înseamnă creativitate, intuiţie, iar judecata se face sub impulsul emoţiilor. Dar cum societatea în care trăim este bazată pe o cultură exclusiv patriarhală, în care emisfera stângă este dominantă, adică puterea, logica şi competiţia primează, să nu ne mirăm de ce am devenit femei masculinizate. Legătura cu partea lunară, fie ea la nivel fizic (emisfera dreaptă), sau la un nivel simbolistic şi mistic (relaţia conştientă cu Luna) a fost în acest fel suprimată. Cercetând şi mai adânc problemele născute în urma acestei rupturi, vom fi puse faţă în faţă cu minciuna clădită în ceea ce priveşte sacralitatea menstruaţiei. De câte ori nu ţi s-a întâmplat să te simţi ruşinată/vinovată de acest fenomen feminin atât de natural? De câte ori nu ţi s-a întâmplat să auzi că menstruaţia este ceva murdar, de care trebuie să te ruşinezi? Sau de câte ori nu ţi s-a spus că nu îţi este permis să intri în instituţiile religioase atunci când sângerezi? Ori de câte ori te-ai simţit astfel şi te-ai conformat, nu ai făcut decât să rupi, conştient sau nu, legătura cu cea mai mistică, divină şi feminină parte din tine, precum şi legătura cu emisfera dreaptă. Am fost “învăţate” să ne ascundem latura feminină, adică să ne negăm partea creativă şi intuitivă a creierului.

Ceea ce se întâmplă de câţiva ani de-a lungul şi de-a latul globului nu face decât să mă bucure. Asistăm la o trezire în masă a ceea ce înseamnă “sacra energie feminină”. Mii de femei conştiente de puterea din pântecul lor se întâlnesc periodic în preajma Lunii Pline şi aprofundează misterele feminităţii, precum şi cunoaşterea naturii lăuntrice. Mii de femei participă la ritualuri născute în perioada lunii pline, pentru a sărbători alături de alte femei, surori conştiente, feminitatea sacră. Mii de femei aleg să se danseze împreună, să se trăiască şi să se onoreze. Mii de femei aleg să fie amprenta sacrului în formă umană, iar mai apoi îşi ţes viaţa folosind cântecul inimii, nu pe cel al competiţiei. Fascinantă şi înfricoşătoare deopotrivă, energia feminină alege să spună NU aspectelor punitive născute din societatea patriarhală, precum şi a misoginilor robotizaţi. Mii de femei au înţeles astfel că iubirea are un preţ, cel al curajului. Și astfel au decis astfel să nu mai îndure stigmatele ruşinoase în ceea ce priveşte menstruaţia, precum şi exprimarea liberă a sexualităţii, senzualităţii şi erotismului. Mii de femei au înţeles că injuriile aduse la adresa exprimării sexualităţii, nu au de a face nimic cu ele, ci sunt născute din limitările şi nepuţinţele unei societăţi dominate de concepte limitative.

Draga mea femeie, eşti o zeiţă, trezeşte-te! Eşti o mare preoteasă, fiică a Lunii, şi eşti invitată clipă de clipă să dansezi frenetic cu viaţa. Îmbrăţişează lumea vibrantă a metaforelor izvorâte din pântecul plin de înţelepciune şi curgi împreună cu viaţa! Împreună cu surorile tale!

AHO!

 

TAG
Articole asemănătoare