Pasiunile mele Psihologie

Suspendați în iubire

De pe 07/02/2018
Durata articolului: 3 minute

Noi. Acum. Aici. În această clipă eternă. Verticală. Spațioasă. În această relație sacră. Binecuvântată. Conștientă. Alchimică. Sinceră. Vindecată. Înălțătoare.

Suspendați în iubire! Pentru totdeauna!

Sărbătoarea de împrumut și cu iz comercial se apropie cu pași repezi. Foarte multe oferte “senzaționale” încântă ochii, gâdilă urechile și nasc idei. O zi în care spiritul negustoresc manipulează naivitatea oamenilor și incapacitatea temporară de a sta la cârma ființei și de a se cunoaște pe sine. Este oare nevoie să așteptăm ocazii pseudo-speciale pentru a împărtăși sentimentele de apreciere și iubire? Este oare nevoie să ne programăm emoțiile, acțiunea de a dărui din suflet și dorința de a fuziona cu persoana iubită intr-o manieră deosebită? Ne iubim cu adevărat doar la ocazii speciale, precum Sfântul Valentin, Dragobete, sau Crăciun? În celelalte zile ce se întâmplă? Iubirea și aprecierea sunt puse pe pauză? Așteaptă o nouă ocazie “specială” pentru a se afișa și dărui? Iubirea în acest context, fiind atât de minuțios programată, este una cu adevărat reală sau aceste zile sunt doar niște măști purtate cu mândrie pentru că așa se cade? Că doar na, poporul român este unul naiv, care se conformează fără să pună prea multe întrebări, tradiționalist (nu că acest Valentin ar avea vreo rânduială bisericească ce îndeamnă la farafastâcul contemporan!) și ferm înrădăcinat în niște concepte demult expirate și ruginite, care nu mai aduc niciun plus de valoare noii conștiințe care începe să dăinuie ACUM pe pământ.

Conștiința evoluează! În fiecare clipă, împreună cu fiecare contracție a Universului. Fie că suntem de acord sau nu, fie că ne implicăm sau nu, dinamica continuă. Este la libera noastră alegere dacă intrăm în această horă a evoluției pe verticală, sau rămânem prizonierii ignoranței, negării, cutumelor și principiilor învechite. Conștiința va evolua oricum!

Trag un semnal de alarmă în ceea ce privește importanța absolut vitală a cunoașterii de sine! Cu cât mă cunosc mai bine, cu atât pot să îi cunosc și înțeleg, SINCER și REAL, pe cei de lângă mine. Cu cât mă cunosc mai bine, cu atât mai mult pot să fac diferența între ceea ce este cu adevărat important și autentic. Cu cât mă cunosc mai bine, cu atât mai mult pot fi centrat în esența din inima mea, fără a mai deveni o “vacă de muls” pentru companiile ahtiate după profit. Cu cât mă cunosc mai mult, cu atât mai mult reușesc să clădesc relații armonioase cu cei din jur.

Mă cunosc pe mine și înseamnă că îmi accept toate părțile, oricât de întunecate ar fi. Atunci când interacționez în relația de cuplu totul devine conștient, la vedere și ușor de observat. Pot înțelege dinamicile defensive, fără o să o mai iau personal. Pot întelege că anumite comportamente sau cuvinte pot atinge răni încă nevindecate. Iar dacă se întâmplă asta, pot să fiu asemenea unei comprese umane vindecătoare, o sursă reală de compasiune. Nu mă voi mai supăra sau îngrozi în zilele tulburi. Nici nu voi mai fugi în interacțiuni și acțiuni menite să îmi distragă atenția. Nu voi mai aștepta zile “speciale” pentru a-mi exprima oceanul de emoții și sentimente.

Aprecierea pentru faptul că ne trezim împreună, în același pat, în fiecare zi. Lacrimile de bucurie atunci când ne regăsim pierduți în universul din ochii celuilalt. Tremuratul incontrolabil și “mămăruțele” născute atunci cand buricele degetelor ne ating pielea. Stolurile de fluturi din stomac vor rămâne veșnic active și nimic, niciodată, nu le va putea tăia aripile. Exaltarea de pe fondul discuțiilor complexe. Râsetele jucăușe din momentele în care ne permitem să redevenim copii. Cafeaua băută în fiecare dimineață, unul în brațele celuilalt, cu o carte în mână. Plimbatul sub clar de lună și deschiderea în vulnerabilitate. Micile cadouri săptămânale lăsate sub pătura din dormitor. Micile “jughineli” verbale, drăgăstoase, de peste zi. Prețuirea celuilalt, în forma sa originală, recunoscându-i valoarea și fără vreo dorință, nici măcar minimală, de a-l schimba în vreun fel. Impregnarea iubirii ce jubilează între noi în fiecare celulă.

Fără să așteptăm ocazii speciale. Zilnic. Secundă de secundă.  În această clipă eternă.

Suspendați în iubire!

Pentru totdeauna!

TAG
Articole asemănătoare